Jegyzettámogatás, élj vele!
2016. február 11.

Mi is az a jegyzettámogatás, egyáltalán ki az, aki jogosult rá vagy éppen hol tudod felhasználni?
Az alábbi kérdésekre megtalálod a válaszokat ha tovább kattintasz!

 Mi is az a jegyzettámogatás?
A Szegedi Tudományegyetem - az országban egyedülálló módon - elektronikus egyenleg formájában biztosítja a nappali tagozatos, államilag finanszírozott hallgatói számára a jegyzettámogatást, amely nemcsak jegyzetekre és tankönyvekre, hanem szépirodalmi-, úti- és ismeretterjesztő könyvekre is fordítható.
A támogatás összege ebben a félévben is 6500 Ft!

Kik tudják felhasználni?
A jogosultak körébe nemcsak a Szegedi Tudományegyetemen egyetemi-főiskolai tanulmányokat folytatók, hanem az ott felsőfokú szakképzésben részt vevő tanulók is beletartoznak. Aki arra kíváncsi, hogy jogosult-e a jegyzettámogatásra, két dolgot kell tennie. Először a MODULO-ban egy adatkezelési nyilatkozat kitöltése szükséges, mely az alábbi helyen érhető el: Beadási helyek -> Universitas-Szeged -> Hallgatói meghatalmazó jognyilatkozat. Ezt követően regisztrálni szükséges a www.sztejegyzetbolt.hu oldalon hallgatóként, a diákigazolvány számát megadva, így elérhetővé válik az egyenleg-lekérdezés funkció.

Hol tudod felhasználni?
Az SZTE Jegyzetboltban ezt a 6500 Ft-os egyenleget a hallgatók minden tanulmányi félévben felhasználhatják, akár tankönyvek, jegyzetek, térképek, szépirodalmi-, úti- vagy ismeretterjesztő könyvek vásárlására is. A jegyzettámogatás a vásárlás értékének 75%-át fedezi, mindössze a 25%-át kell készpénzben vagy bankkártyával kiegyenlíteni. Így 8667 forint értékben kiadványokat vásárolva mindössze 2167 Forint önrész fizetendő, akár egy összegben, akár több részletben történik a vásárlás! Érdemes minden félévben odafigyelni a beváltási határidőre!   


A Jegyzettámogatás beváltásának határideje: 2016.01.20.